Sud u Livnu odredio Bugojancu jednomjesečni istražni pritvor

Županijski sud u Livnu odredio je jednomjesečni pritvor Bugojancu Saldinu Ivkoviću (30) koji se tereti za pokušaj ubojstva P. S. (25) iz Tomislavgrada.

Kako se navodi u prijedlogu za određivanje pritvora koje je uputilo Županijsko tužiteljstvo, Ivković se 2. svibnja ove godine oko četiri sada ujutro u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu, nakon verbalnog sukoba za šankom, potukao s oštećenim, a potom izvadio nož dužine 23,5 centimetra i dva puta posjekao po vratu P. S.

Nakon ukazane pomoći u domu zdravlja Tomislavgrad oštećeni je prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a Ivković je pobjegao.

Brzom reakcijom policije on je pronađen i uhićen. Pritvor je određen jer je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili više, zbog teških okolnosti zbog načina na koje je počinjeno kazneno djelo i zbog toga što bi njegovo puštanje na slobodu utjecalo na sigurnost građana. Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply