Svakog sedmog u mjesecu protiv Željka Komšića

”Odlučio sam ovaj 7. siječnja simbolično obilježiti nošenjem majice ‘Persona non grata”’, naveo je na svom Facebook profilu Ivo Čakarić. No, taj post naknadno je uklonjen.

Član BiH Predsjedništva Željko Komšić postao je u ponedjeljak ‘nepoželjna osoba’ u još jednoj većinskoj hrvatskoj općini Dobretićima u središnjoj Bosni, a tamošnji načelnik simbolično je to obilježio objavljujući fotografiju na kojoj je prekrižena Komšićeva glava, piše Hina. ”Budući da se danas navršavaju tri mjeseca otkako je bošnjačkim glasovima Željko Komšić nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH odlučio sam ovaj 7. siječnja simbolično obilježiti nošenjem majice ‘Persona non grata”’, naveo je na svom Facebook profilu Ivo Čakarić.

Pri tome je pozvao i druge Hrvate da mu se priključe u akciji #SejdoKomšić kojom se upozorava na gaženje izborne volje Hrvata u Bosni i Hercegovini. ”Željko Komšić je Hrvatima u BiH po treći put nametnut i ovom prigodom pozivam sve da javno poruče kako #SejdoKomsic nije naš predsjednik i da nema ni legitimitet hrvatskog naroda u BiH kao ni legalitet”, naveo je prvi čovjek Dobretića. Pri tome je načelnik Čakarić pojasnio kako su Hrvati općine Dobretići i Županiji Središnja Bosna svoje glasove dali Draganu Čoviću, kandidatu HNS-a BiH s potporom iznad 90 posto. Aktivisti pokreta #SejdoKomsic, prema najavama, svakog 7. u mjesecu obilježavat će nametanje Komšića za predstavnika Hrvata, pa su u brojnim gradovima diljem BiH osvanuli plakati i različite političke poruke kako Željko Komšić predstavlja simbol institucionalnog, zakonskog i političkog nasilja nad Hrvatima u BiH.

Ranije su Komšića nepoželjnim proglasile brojne hrvatske općine i županije, a uspoređuje ga se s bivšim komunističkim predstavnikom kosovskih Albanaca Sejdom Bajramovićem kojega je mimo volje toga naroda u savezno Predsjedništvo ugurao Slobodan Milošević, podsjeća Hina. Objavljeno je i kako su općinski vijećnici u Neumu, s tromjesečnim ”zakašnjenjem”, proglasili Komšića personom non grata, a pojedini mediji objavili su kako je je time ”službeno zatvoren krug nezadovoljstva hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine zbog kršenja njegove izborne volje”.

https://www.bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply