Svečana akademija u Livnu povodom 25. studenog

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Livno sinoć je u svojim prostorijama u Gornjem gradu upriličila svečanu akademiju povodom Dana državnosti BiH.

Video pogledajte OVDJE

Svečana akademija bila je prigoda da se mladi pouče a stariji prisjete u čemu je značaj državnosti BiH, te onima koji ga ne priznaju kao praznik kaže da je 25. studeni Dan državnosti BiH, po Ustavu ove države, svidjelo se to nekome ili ne.

“Ja se nadam da ćemo vremenom doći do nekih razumnih argumentacija koje će ove historijske činjenice neosporno prihvatiti i da ćemo svi zajedno u budućnosti slaviti ovaj dan kao dan, kako Bošnjaka tako Hrvata i Srba, koji su građani ove države”, kazao je Amir Osmić, profesor na FPN-u Sarajevo

Gosti proslave istakli su kako im ovo obilježavanje Dana državnosti BiH označava ljubav prema državi u kojoj žive i način da se pokažeš da vole sva tri naroda.

A ta ljubav pokušava se prenijeti i na mlade, pokazati im da različitosti ne trebaju biti kamen spoticanja, nego bogatstvo kojemu se treba diviti. Upravo to su pokazali mladi iz Medžlisa IZ, Gradski harmonikaški orkestar i Limena glazba Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Dinara.

federalna.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply