TADIJA LJUBIČIĆ / Hrvatima ne trebaju drugi neprijatelji – imaju HDZ!

Hrvatima ne trebaju drugi neprijatelji (Dodik, Izetbegović, Komšić, Inzko, migrantski val) – imaju HDZ! S obje strane Une. Ovaj u BIH je ponizan (sorry Daliću) prema jačima. K’o janjci. A u većinskim hrvatskim županijama se ponašaju prema oporbi k’o age i begovi prema raji.

Jedini kriterij za napredovanje u njihovim redovima je poslušnost. Ona se zrcali na dan izbora. Svaki uposlenik mora “donijeti ” po 15-20 glasova. Stariji poslušnici uče krasti glasove i dopisivati preferencije. Ako se tu dokažu, napredovati će.

Ljeti moraju “izmamiti” dijaspori osobne. Onda to kopirati i predati ekipi oko Dragog Vođe. U “sadejstvu” s kumovima Dragog Vođe “besomučno” raspaliti priču o ugroženosti. Onda će glavni novinar Čovićnjaka iliti Zadrugara (BiH izdanje Večernjaka) raspaliti srceparajuću tiradu o ugrozi. Usput veličati Mileta iz Laktaša.

Ti stranački klonovi su nalik k’o jaje jajetu. Raspoređeni po svim javnim službama. Oni manje eksponirani, u maniri doušnika “bravarovog režima”, javljaju svako gibanje oporbe. Pravovjernost se traži.. Ne daj Bože da zakasne ili ne dođu na sastanak. Mali poduzetnici isto moraju laćati “hak” u glasovima ili naturi, čitaj gotovini. Inače će brzo ugledat Poreznu ili Inspekciju.

Nema u Hrvata anno 2018. inteligencije, akademika, moralnih “crnostrika” koji se usude pisat u kontra vjetra. Šta će im!? Dragi Vođa je sve. I akademik, i moralna vertikala. Leba daje ‘ko je uzanj.

A vi ostali, ajte na bauštelu! Ako ste dobrih leđa. Pa za par eura radite s rumunjskim Romima po Ingolstadtu i drugdje.

I ne ciganite!

Tadija Ljubičić,  HČSP BiH

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply