Tri maloljetnika verbalno napala časnu sestru u Fojnici

Fojnica (Foto: F. K./Klix.ba)

Časna sestra koja se 10. srpnja u Fojnici vraćala u sestrinsku kuću verbalno je napadnuta uz psovke, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.
Prema informacijama Hasana Hodžića, glasnogovornika MUP-a SBK, napad se dogodio 10. srpnja ispred pošte u Fojnici kada su tri maloljetnika uputila psovke i uvrede časnoj sestri koja se potom dala u bijeg.

Fojnički gvardijan fra Miro Relota je u izjavi za Klix.ba kazao kako su verbalni napad izvršili maloljetnici, ali da je najbitnije da se situacija smiri.

“To su bili maloljetnici koji nisu razmišljali, ali vjerujemo da će se sve smiriti i najbitnije je da je sve uredu. Brojne delegacije tijekom jučerašnjeg dana i danas su obavile razgovore sa časnom sestrom koja je i u ratu svašta doživjela, ali vjerujemo da će se ovo smiriti i da se ovakve stvari više nikada neće ponoviti”, kazao je Relota.

Policijski službenici u Fojnici su odmah po prijavi izašli na mjesto događaja, identificirali maloljetnike te poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Klix.ba

Komentari