Turci preko društvenih mreža poručili Erdoganu da je dosta

Ubrzo nakon govora, hashtag #Tamam munjevito se proširio turskim Twitterom i postao globalna tema.

Na izjavu turskog predsjednika Tayyipa Erdogana da će odstupiti ako Turska kaže “dosta”, danas je više od pola milijuna Turaka odgovorilo tweetovima u kojima piše #Tamam, što znači “dosta” na turskom. “Ako jednoga dana naša nacija kaže ‘dosta’, mi ćemo odstupiti”, rekao je Erdogan u govoru u parlamentu.

Erdogan Turskom upravlja 15 godina, a njegovu su vlast obilježili snažan gospodarski rast, ali i obračuni s protivnicima. Prošlog je mjeseca objavio da će se prijevremeni izbori održati 24. lipnja, godinu dana ranije od redovitih. Ubrzo nakon govora, hashtag #Tamam munjevito se proširio turskim Twitterom i postao globalna tema.

“Želimo demokraciju te kažemo #dosta Erdoganu. Molimo napusti položaj, učinio si sulude stvari našoj zemlji i ljudima. Dosta”, napisao je jedan korisnik, piše Hina. “Nećeš mirno odstupiti. Odgovarat ćeš za to što si činio. Dosta!” napisao je drugi. Erdoganovi konkurenti na predsjedničkim izborima također su se priključili tweetovima s riječju “Tamam”, a tri njegova najveća protivnika prikupila su više od 10.000 retweetova. “Vrijeme je isteklo.

Dosta!” napisao je u tweetu Muharrem Ince, kandidat glavne oporbene stranke CHP. “Tamam” je osigurao rijedak trenutak jedinstva među glavnim oporbenim strankama, uključujući i prokurdsku oporbu što je rijetko jer ona i turski nacionalisti rijetko kada nalaze zajednički jezik.

Bljesak.info

Komentari