TURČIN PRIJETI: “Prije ću zapaliti djecu, nego da ih vratim Srpkinji!”

Ejup Jundžu kaže da mu, uprkos odluci turskog suda, ne pada na pamet da Ajšu, Esmu i Tarika vrati u Srbiju. Turčin Ejup Jundžu rekao je za “Informer” da će radije zapaliti svoju djecu nego ih vratiti supruzi Slavici! Podsjetimo, Slavica Burmazović (38) je danima protestovala ispred Vlade Srbije pokušavajući da skrene pažnju vlasti na svoj problem.

“Radije ću zapaliti sve troje svoje djece, nego što ću ih vratiti bivšoj supruzi Slavici. Možda im je ona majka, ali ja sam im otac i to je u mojoj zemlji najvažnije. Zar mislite da će Turska uzeti djecu svom državljaninu i dati ih nekoj tamo Srpkinji”, rekao je Jundžu.

On je u kolovozu prošle godine oteo troje djece Beograđanki Slavici Burmazović i na silu ih odveo u Tursku.

Sud u Ankari je naložio da djeca budu vraćena majci, ali Jundžu (46) prijeti da će djecu zapaliti prije nego da ih vrati u Beograd.

On tvrdi da će Ajša (13), Esma (12) i Tarik (6) sigurno ostati kod njega, uprkos odluci turskog suda.

“Moja bivša supruga ne može da dobije našu djecu i točka. Prvo suđenje sam izgubio i žalba mi je odbijena, ali sam se ponovo žalio na cijeli postupak. Sud je naredio da do donošenja odluke djeca budu vraćena majci, ali meni ne pada na pamet da ih vratim. Ubjeđen sam da ću na kraju pobijediti i da će djeca ostati ovdje sa mnom. Ta žena je luda ako misli da će dizanjem galame i zvanjem medija uspjeti nešto da uradi. Nije mene lako pobijediti”, kaže Ejup Jundžu.

On tvrdi da će, ako ipak izgubi na sudu u Turskoj, uzeti pravdu u svoje ruke.

“Neću poštovati odluku suda, niti ću vratiti djecu. Tako sam odlučio i to je kraj. Vjerujete mi da ću, ako bude trebalo, prije da zapalim i sebe i djecu , nego da ih vratim njoj u Srbiju. Djecu može da vidi kada god hoće zato što sam ja civiliziran čovjek koji zna da je djeci potrebna i majka. Ali da ih dobije, e to ne može nikada”, kaže Jundžu.

Na pitanje da li se plaši da će ga uhapsiti turska policija zbog nepoštovanja odluke suda, on je rekao:

“Pustite me tih priča da nadležni organi ne mogu da nađu ni mene ni djecu, pa me zbog toga ne hapse. Evo me u Turskoj, živim normalno sa djecom i nitko me ne goni. Aktivan sam i na telefonu i na društvenim mrežama. Da vlast želi da me uhapsi, to bi odavno uradila. Oni znaju gdje sam. To što pričaju u vašoj zemlji je jedno, a što rade je drugo, pa se ne bojim. Vi ste me našli bez problema, zar mislite da turska policija ne može da me nađe”, zaključio je Jundžu, piše “Alo!“…

 

 

Komentari