Tužno je što su u 2019. ovakve scene tako rijetke: na slici su Splićanka sa srpskom zastavom i Novosađanka s hrvatskom

I ove godine, od 4. do 7. srpnja, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu održan je EXIT festival otkuda nam dolazi ova naizgled obična, ali važna fotografija. Na njoj vidimo dvije cure, Jelenu iz Novog Sada i Iris iz Splita, koje su za festival odabrale simpatične odjevne kombinacije, zajedno su ih osmislile. Jelena je, naime, došla u majici s hrvatskim kockicama, a Iris je bila ogrnuta srpskom zastavom.

“Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga tko smo i smatramo da bi se i ostali ljudi trebali tako ophoditi jedni prema drugima. Zar je uopće bitno tko je odakle, tko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi se trebamo osloboditi tih okova i granica”, rekla je Jelena organizatorima festivala koji su poslali fotke.

‘KONAČNO TREBA GLEDATI U BUDUĆNOST, A NE U PROŠLOST’
“U našem društvu se ne gleda tko je koje nacionalnosti, niti radimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo poslati poruku da se konačno treba gledati u budućnost, a ne u prošlost i trebamo učiniti da se više nikada ne dogodi onako nešto strašno kao što je rat jer smo isti. Vjerujemo da ne treba osuđivati ljude na osnovu bilo koje razlike. Stop mržnji, širimo ljubav”, dodala je Jelena koja se s prijateljicom, poručuju s EXIT-a, savršeno uklopila u kampanju festivala #SHARELOVE.

Potaknuti aktom Jure Zubčića iz Zadra koji je grafit nacionalne mržnje “Ubi Srbina” prepravio u “Ljubi Srbina”, organizatori EXIT festivala odlučili su pokrenuti kampanju kojom, kako kažu, žele širiti ljubav i toleranciju te potaknuti dobre susjedske odnose. Upravo to je inspiriralo ove dvije cure koje su još jednom pokazale da je zajedništvo moguće.

Telegram.hr

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply