U derbiju sezone sraz dvojice Livnjaka: Perković protiv Dalića!

Zlatko Dalić i Borimir Perković

UTAKMICA sezone igra se u subotu u Varaždinu. Od 19 sati na Gradskom stadionu, koji će biti do vrha ispunjen, Varaždin i Šibenik zaključit će mrtvu trku za prvu ligu. Dva kola do kraja Varaždin ima dva boda više od Šibenika. Ako pobijedi, priči je kraj.

Domaćini se već tjednima spremaju za ovu utakmicu, tenzije su ogromne, svaki detalj može biti presudan. Zato su Varaždinci ljutiti napustili Siget nakon pobjede protiv Dragovoljca u prošlom kolu. Sudac im je isključio trenera i kartonirao oba stopera. Prva liga ultimativni je cilj poduzetničke ekipe i grada koji su 2012. godine, nakon pokapanja i stečaja Varteksa, osnovali NK Varaždin. Lani su ostali kratki za jedan bod iza Gorice i za jedan gol u doigravanju s Istrom.

Varaždinci vole istaknuti i sjajne odnose Šibenika i Dinama, kalkuliraju kako će Dinamo II u zadnjem kolu gostovati u Šibeniku s C ekipom, a posebno strepe od Ante Kulušića, šefa sudaca, dopredsjednika HNS-a i sive eminencije šibenskog kluba, koji je na vrhuncu svoje moći ispratio devastirani i zaduženi Šibenik u treću ligu.

“Prva liga je naš cilj, napravili smo puno za klub, ali ako ne uspijemo na zadnjoj stepenici, čestitat ćemo protivniku. Žao mi je što se vraćamo u neka prošla vremena kada se stvarala država, nas zanima samo pobjeda za zelenim stolom”, odgovorio je nekadašnji kapetan Šibenika, igrač Hajduka i prvak s NK Zagrebom Joso Bulat još jednoj ikoni HNL-a Davoru Vugrincu.

Borimir Perković vs. Zlatko Dalić

Na klupi Šibenika sjedi Borimir Perković, još jedan veteran hrvatske lige s preko 250 utakmica, rođen u Livnu odakle vuče veliko prijateljstvo sa Zlatkom Dalićem. Hrvatski izbornik poveo ga je 2012. godine na rad u Saudijku Arabiju. Dalić je čvrsto vezan uz NK Varaždin, a njegov sin Toni jedan je od ključnih ljudi u klubu. Index.hr

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply