U Livnu upriličena izložba Nevenke Gritz / FOTO

Povodom Međunarodnog dana i Europske noći muzeja pod temom „Muzeji kao središta kulturne baštine: budućnost tradicije“ sinoć je u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno otvorena izložba Nevenke Gritz „Rađanje priče iz jedne niti“.

Posjetitelji su uz zvuke glazbe prekrasnih mladih i talentiranih glazbenika mogli vidjeti kako umjetnica kroz medij kolaža tradicionalno etnografsko nasljeđe svoga kraja predstavlja na suvremen način.

Ona od raznih konaca, špage, perlica, prirodnih sjemenki i tradicionalnih puca lijepi i veze svoju likovnu bajku. Upotrebnim predmetima koje više ne koristimo daje jedan novi život. Mikrosvijet tog preciznog kolaž-veza posjetitelji su mogli vidjeti na uvećanim foto detaljima izloženih u lapidariju.

Radove koji su predstavljeni na izložbi autorica je darovala muzeju i od sad će oni biti jedna od stalnih postavki u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica-Livno. Obilježavanje Noći muzeja postala je već tradicionalna manifestacija na kojoj građani svake godine sudjeluju u sve većem broju.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply