Ubijen policajac kod Tarčina, sumnja se na Gačića

Na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina, u blizini Objekta za edukaciju kadrova pripadnika Federalnog MUP-a večeras je ubijen policajac. Kako Avaz saznaje, ubijen je pripadnik FUP-a, koji je osiguravao taj objekt. Policajac je pronađen u lokvi krvi, kada je kolega došao da ga smijeni na straži.

On je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao, sa strahovitim povredama koje su mu nanesene, prema preliminarnim rezultatima istrage, vatrenim oružjem. Na mjestu gdje je policajac ubijen pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra.

Paralelno sa ovim stravičnim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić. Podsjećamo, Gačić je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim. Na licu mjesta je uviđajni tim. Kako Avaz saznaje sa lica mjesta, širi lokalitet Suhodola je potpuno blokiran, a očekuje se dolazak još većeg broja policajaca na lice mjesta. Također na lice mjesta je stigao i policijski povjerenik Mevludin Halilović.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply