Umrla je curica koju je tata ostavio u vrućem automobilu

Podlegla je posljedicama toplotnog udara i dehidracije zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela koja je prošlog četvrtka dva sata bila zatvorena u užarenom autu preminula je u riječkoj bolnici Kantrida. Djevojčica je podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi, piše portal IstraIN pozivajući se na povjerljive izvore. Policija navodi da je djevojčica umrla u ponedjeljak oko 15 sati, javlja Hina.

Do tragedije je došlo u četvrtak, kada je otac, 33-godišnji frizer, djevojčicu ostavio zaključanu u autu zato što je trebao „skoknuti do salona na 15 minuta”. U autu nije upalio klimu, a prozore je zatvorio jer je parkirao blizu gradilišta pa nije htio da u auto ulazi prašina. Posao se odužio, tako da je četverogodišnjakinja u užarenom autu provela dva sata. Otac je u pomoć pozvao rovinjsku Hitnu pomoć, moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Rovinjska Hitna pomoć ju je pronašla bez svijesti, nakon čega je hitno prevezena najprije u pulsku Opću bolnicu, a potom na daljnje liječenje u riječku bolnicu.

KAZNENA PRIJAVA PROTIV OCA

Iz KBC-a Rijeka su za Jutarnji list rekli da je djevojčica u kritičnom stanju. Iz KBC-a nisu mogu iznositi nikakve detalje jer su svi podaci o slučaju predani policiji i Državnom odvjetništvu na daljnju obradu. Protiv oca će biti podnesena kaznena prijava. “Možemo potvrditi da je završeno kriminalističko istraživanje i da će Državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo povrede djetetovih prava”, rekla je glasnogovornica istarske policije.

Telegram.hr

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply