Željana Zovko čestitala obljetnicu HRHB pa obrisala status zbog prijetnji

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko na društvenim mrežama je čestitala obljetnicu osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, no nakon mnogobrojnih reakcija na njenu objavu obrisala je taj status. Iako je obrisala objavu, neki poput saborskog zastupnika Bojana Glavaševića, sačuvali su screenshot.

U razgovoru za N1 kazala je da to nije učinila jer se srami već zbog prijetnji u komentarima koje je prijavila belgijskog policiji, a koje joj kako kaže, i inače upućuju “radikalni islamisti”. Europarlamentarka u objavi ne vidi ništa sporno i ne misli da je riječ o diplomatskom skandalu te da su preveliki značaj svemu dali sarajevski krugovi koji su protiv ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

“Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH. Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. studenog 1991.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!”, napisala je ona u objavi koju je obrisala.

Bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply