ŽELJKO KRIŠTO: Imao je Dodik priliku 1995. da nas zaustavi pa ga nismo vidjeli

Obilježavanje godišnjice u Drvaru najavio je Županijski odbor HDZ-a BiH Livno, a ne braniteljske udruge. Oni iz HDZ-a što su oslobodili Drvar, neka idu tamo 13. rujna. Nas to ne zanima!
Poručio je ovo u razgovoru za Vijesti.ba predsjednik Koordinacije udruge proisteklih iz domovinskog rata općine Livno Željko Krišto, komentirajući inicijativu livanjskog HDZ-a BiH o obilježavanju 24 godine od oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, koja je izazvala burne reakcije u HBŽ-u, ali i političkih predstavnika srpskog naroda.

Naš sugovornik podsjeća da se godišnjice obilježavaju godinama unazad, te naglašava da su već obilježene u Grahovu i Glamoču bez problema.

“Obilježavanje u Drvaru najavio je Županijski odbor HDZ-a BiH Livno. Oni su se sada malo probudili iz sna, pa im je palo na pamet da obilježavaju ono što se godinama obilježava. To je smiješno. No, od njih se svašta može očekivati, jer su očigledno ispucali sve dnevnopolitičke stvari. Vrijeđaju braniteljsku populaciju, a pogotovo obitelji stradalih”, ističe Krišto, koji je i predsjednik županijske Udruge veterana Hrvatskih obrambenih snaga (HOS).

Krišto ističe da će se obilježavanju u Drvaru odazvati ukoliko to budu organizirala tamošnje braniteljske udruge.

“Ovo organizira livanjski HDZ, a politika nas ne zanima. To su njihovi hirovi koje mi trpimo već 20 godina. Što se tiče njihovih dnevnopolitičkih hirova, stavova, a posebno u vezi sa Domovinskim ratom, ne smatram ih ozbiljnim. Nisu oni ti koji bi ostavili neki dojam kod naroda… Ne znam uopće što narod glasa za njih”, navodi Krišto.

Prokomentirao je i izjavu člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da je spreman biti “dio onih koji će fizički spriječavati da bilo tko dođe u Drvar i obilježava na bilo koji način taj dan”.

“Imao je priliku 1995. godine, pa ga nismo vidjeli”, poručio je Krišto.

Željko Krišto

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply