ŽNL: Labuđi pjev Devedesetke i poslijeizborna sramota HDZ-a BiH

Županijska neovisna lista

Da je livanjska Devedesetka u političkom promišljanju i djelovanju jednaka svojoj sestrinskoj stranci iz koje je i ponikla, HDZ-u BiH, nije ni neka nepoznanica, ali da da će ta stranka nakon godina provedenih u oporbi zajedno sa tomislavgradskim HDZ-om pokušati doći na vlast u Županiji kao predstavnica Livna, iako je tu imala slabije rezultate od izravnog konkurenta, nitko nije mogao ni pomisliti.

Vješto su tako ovi politički ortaci zlouporabili HNS-ovu predizbornu koalicijsku politiku kako bi zavladali Županijom bez kadrova livanjskog HDZ-a BiH, čija mjesta su namijenili livanjskoj Devedesetki što je bio cilj HDZ BiH Tomislavgrad i čija realizacija je postala ostvarljiva izborom sedam zastupnika iz Tomislavgrada u Skupštinu Hercegbosanske županije.
Upravo ovo je osnovni razlog neustroja Vlasti u Hercegbosanskoj županiji već osam mjeseci.

Županijski HDZ BiH šuti jer ne zna kako javnosti objasniti da su u Livnu pobijedili, a dobili samo jedan mandat koji im ne može osigurati mjesto prvog čovjeka izvršne vlasti, a teško i ministarsku poziciju. Sram ih je priznati da su ih preveslala stranačka braća iz Tomislavgrada.

Skoro jednako kao oni donijeli su glasova stranci, a pripao im je na kraju samo jedan mandat. “Devedesetka” isto šuti jer je bilo kakav ulazak u vlast liderima ove stranke jedina prilika da se okuse moći prije formalnog utapanja u HDZ BiH i njihovog političkog umirovljenja. Za budućnost stranke i članove jednostavno ih nije briga.

Predsjednik Županijske neovisne liste i Zastupnik u Skupštini: Draško Dalić

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply