ŽNL: Priča o ovladavanju HBŽ-om od strane duvanjskih stožernika uz pomoć “Devedesetke” otišla je predaleko!

Livanjski HDZ BiH nakon debakla na izborima postao konspirativa

Razmjeri odnarođivanja i bahatosti HDZ BiH u Livnu i Hercegbosanskoj županiji ovih dana poprimaju potpuno iracionalne razmjere. Kako drukčije tumačiti činjenicu da ni nakon skoro osam mjeseci nakon općih izbora ne samo da nisu sposobni završiti konstituiranje županijske Skupštine i složiti Vladu, nego nisu ni pokušali javnosti objasniti što je razlog nemogućnosti slaganja nove Vlade.

Njih jednostavno nije briga za poduzetnike i ljude koji ovise o funkcioniranju institucija vlasti. Umjesto nastojanja maksimalne transparentnosti u svom radu, oni otvoreno manifestiraju zatvorenost i sumnjičavost kao da se radi o tajnim društvima ili nekim nelegalnim organizacijama a ne političkim strankama koje bi trebale raditi za opće dobro.

Takvu tvrdnju potvrđuju i nedavno objavljenom mutnom fotografijom gdje se hvale novim mladim članovima svježe pristupljenih jednom temeljnom ogranku HDZ-a BiH, koje se jednostavnom ne može vidjeti.

Je li livanjski HDZ BiH nakon katastrofalnog poraza na nedavnim općim izborima, kada je iz njihovih redova po prvi put u povijesti u Skupštinu izabran samo jedan zastupnik, otišao u konspirativno djelovanje ili je riječ o potpunom rasulu pokazat će novi sastav Vlade Hercegbosanske županije i izbor njezinog predsjednika.

Ako to bude netko iz Livna, onda je stvar iz perspektive livanjskog HDZ-a spašena i preživjet će. Ako bude suprotno, male su šanse za njihovo političko preživljavanje, osim u slučaju velikodušne duvanjske političke milosti.

One koja je na prošlim izborima osvojila, može se komotno reći, sedam od osam mandata HDZ-a BiH za županijsku Skupštinu. Dovoljno za neupitnu i apsolutnu kontrolu Županije po HDZ- ovom omiljenom načelu legitimnog predstavljanja.

Gledajući trenutni odnos snaga unutar HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji livanjski HDZ BiH ne može izvući niti zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto jer očito priča na potpunom ovladavanju Hercegbosanske županije od strane duvanjskog HDZ BiH uz pomoć HDZ 1990 HBŽ otišla je predaleko.

S poštovanjem, predsjednik Županijske neovisne liste i Zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije, Draško Dalić

Livno, 30. svibnja 2019. godine

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply