ŽUPANIJSKA NEOVISNA LISTA: Nikada nećemo sudjelovati u takvim prljavim i beskrupuloznim manipulacijama

Županijska neovisna lista

Poštovani,

Iza nas je još jedan izborni proces, koji je između ostalog obilježilo ono što nema nikakve veze sa normalnim demokratskim izbornim uzusima i pravilima.

Opet su glavnu riječ igrali stranački mešetari koji su za dobar izborni rezultat bili spremni na sve, od kupovine glasova, prijavljivanja fiktivnih boravaka birača, trgovanja biračkim odborima, manipulacije preferencijama, dogovorno ubacivanje glasačkih listića, krađe glasova drugih stranaka, pravljenja nevažećih listića, zlouporabe prava na slobodno glasovanje starijih osoba, predizbornog asfaltiranja, privremena i stalna zapošljavanja u javnoj upravi i javnom poduzeću, članstva u raznim odborima, ucjene radnim mjestima, stavljanje u podčinjeni položaj ili pogodovanje pri javnim nabavkama, javno izgovaranje laži, zloupotreba pojedinaca iz vjerskih zajednica i što sve ne.

Najžalosnije je što su u te procese uvučeni mladi ljudi!

Kakav im se to primjer daje?

S ponosom možemo istaknuti da Županijska neovisna lista nije bila dio tog uobičajenog folklora i da nikada nećemo sudjelovati u takvim prljavim i beskrupuloznim manipulacijama.

Naprotiv, borit ćemo se svim sredstvima da izborni proces bude ono što treba biti – istinski praznik demokracije, oslobođen svih vrsta malverzacija u kojemu će birači slobodno, bez pritiska i straha moći ostvariti svoje izborno pravo.

Beskompromisno ćemo se zauzimati za provođenje fer i poštenih izbora i u tom smislu ćemo podržati sve izmjene izbornog zakonodavstva, koje će unaprijediti izborni proces i onemogućiti zlouporabe koje se opetovano događaju tijekom svakog novog izbornog ciklusa.

Na ovim izborima, kao lista, imali smo angažirana dva promatrača i pet članova biračkih odbora, kojima se i ovim putem zahvaljujemo na tome što nisu podlegli nikakvim pritiscima i da su svoj posao obavili sukladno izbornim pravilima, što se ne bi moglo reći za neke druge aktere ovog procesa, koji su u biračkim odborima tražili šansu za dobar izborni rezultat.

Ujedno, još jednom želimo zahvaliti svima vama koji ste svoje povjerenje dali našoj listi i što, kao i mi, vjerujete da se poštenim odnosom i radom mogu mijenjati stvari u društvu na bolje.

Svaki vaš glas daje nam snagu da u narednom razdoblju još angažiranije i odlučnije nastavimo borbu za bolje i pravednije društvo.

I dalje ćemo raditi na osnaživanju naše političke opcije, podižući njenu organizaciju na višu razinu, sukladno već zacrtanim političkim načelima, te vas pozivamo, prvotno mlade, na različite načine, pridružite nam se.

Zajedno pokažimo da se poštenim odnosom i radom mogu postići dobri rezultati i u politici, a sve pak za dobro svakom čovjeku.

Predsjednik ŽNL:
Draško Dalić

Komentari