Samo 1% ljudi može da pronađe životinju na ovoj slici! Da li ste među njima?

1

Naizgled, čini se da je na slici starac sa škotskim šeširom. Ima tužno lice. Ali, da li je to sve? Tendencija umjetnosti da zavede, sakrije i zamagli značenje već dugo je poznata postoje primjeri ‚‚skrivenih” kršćana koji su grčka slova “X” (chi) i “P” (rho), inicijale Isusa krista na svojim slikama maskirali u motiv okvira.

Skriveno značenje dolazi s dodatnom mentalnom vježbom pronalaženja navedenog značenja, što je opet jedna od svrha umjetnosti. I ova mentalna vježba, s druge strane, pomaže da se osoba sama bolje upozna.

Stoga nije čudo da su psiholozi koristili umjetnost za proučavanje osobnosti. Ova posebna slika je također iluzija koja je postala popularna na društvenim mrežama. Čini se da je samo 1% stanovništva moglo da uoči životinju na slici u prva dva minuta.
Naizgled, čini se da je na slici starac sa škotskim šeširom. Ima tužno lice.Ali, da li je to sve? Ne.

2

FOTO: THEMINDSJOURNAL.COM

Savjeti: Pogledajte nos. Tko na ovoj planeti uopće ima takav nos? Pogledajte lijevo uho starca. Uši ne izgledaju tako! Pogledajte starčeve oči, vrlo, vrlo pažljivo. Mogu li oči biti simetrične? Isto tako, pokušajte da pogledate čudnu simetriju u njegovoj kosi.

Nastavite: Ako i dalje ne vidite, postoji nešto apsolutno elementarno što morate da učinite da biste je pronašli. Jednostavno je, okrenite sliku naopačke i ta-da! To je slatko kuče koje žvače kost i sjedi na tepihu s prugama.
Ako ste to odmah vidjeli, to bi značilo dvije stvari:

3

FOTO: THEMINDSJOURNAL.COM

1. Da ste pažljivi i pronicljivi, a vaše oči su u dobrom stanju. 2. Još ste u dodiru sa djetinjastom stranom. U stvari, djeca uopćeno više primjećuju uzorke i fraktale, a da ne spominjemo koliko su oštriji u uočavanju neuobičajenih stvari.
(Izvor: Espreso.rs / Izvor: themindsjournal.com)