Noć otvorenih knjižnica u Livnu

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Livno održana kulturna manifestacija peti put zaredom u povodu obilježavanje Svjetskog dana knjige , autorskih prava i dana Hrvatske knjige.„ Noć otvorenih knjižnica 2018.“

Kulturno zabavni program je započeo u 18 sati i trajao je do 1 sat iza pola noći. Sa prigodnim govorom prisutne posjetitelje je pozdravila ravnateljica Draga Krešo te naglasila je važnost knjige kao medija.

Današnje vrijeme obilježava znanje i prilagodba, pa ovim putem stavljamo naglasak na knjigu i mlade u nadi da ćemo uspjeti prenijeti ljubav prema pisanoj riječi i učenju kako bi ih uključili u svjetska kretanja.

Posjetitelji su uživali u glazbenom zabavnom programu koji su izvodili učenici naših livanjskih osnovnih škola i glazbene škole F.S. Vilhar.
U 20 sati je upriličena „Živa knjižnica“ koja je bila iznimno posjećena, posjetitelji nisu krili zadovoljstvo u sudjelovanju, te interaktivnom odnosu sa živim knjigama.

Također posjetitelju su se prisjetili livanjskih događanja , običaja i ljudi koju su obilježili Livno kroz čitanje ozbiljnih tekstova „Stare priče o Livnu i livnjacima“ koje su na poseban i topla način interpretirali glumci kazališne scene „Cleuna“
Cjelovečernji program je bio veoma sadržaj, zanimljiv i atraktivan. Hvala svim sudionicima i posjetiteljima na uspješnoj večeri gdje je bilo obostrano zadovoljstvo sudjelovanja.

 

NARODNO SVEUČILIŠTE LIVNO

Livno,24.04.2018. godine