100 žena na Kamešnicu

Članice Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije, po trećiput organiziraju događaj “ 100 žena na Kamešnicu 2018.”. Događaj je planiran 03.lipnja 2018. godine sa ciljem promoviranje planinarenja i boravka na prirodi. IPA Hercegbosanske županije dati će doprinos oko organizacije i promocije ovog događaja.

Polazak je planiran u 07,30sati sa kolodvora u Livnu, organiziran besplatan prijevoz autobusima. Planinari koji dolaze svojim vozilima mogu doći direktno u Podgradinu.

Start penjanja predviđen je u08,00 sati iz sela Podgradina, podno Kamešnice, kod Crpne stanice Buško jezero.

Uz lagani uspon ide se do prvepostaje Pešino vrilo ( 1400 mn/v), gdje će se moći odmoriti uz okrepu, koju su organizatori pripremili.

Druga postaja je za one najhrabrije, sam vrh na Kamešnici ( Konj 1856 mn/v)

Za ovu pustolovinu potrebna Vam je udobna obuća, malo dobre volje, nešto vode i hrane i dobro raspoloženje.U slučaju loših vremenskih uvjeta događaj se pomjera za termin koji će biti dogovoren naknadno

IPA Hercegbosanske županije pomaže i pružiti će potporu organizatorima, a za sve koji se odazovu ovom događaju i IPA prijatelje koji dođu sa strane, organizirati će se nakon silaska roštilj i piće uz glazbu u prostorijama NK Kamešnica u Podhumu ( nedaleko od mjesta uspona ). Po potrebi za goste je osigurano i prenoćište, naravno uz najavu.

Za dolazak prijaviti se na mob. 00387 63 344 552 ili na e-mail: krivic.tino@gmail.com najkasnije do01.06.2018. godine.

http://www.ipahbz.ba