Aeroklub Livno poziva da im se pridružite!

Livno je grad koji pruža brojne mogućnosti za sport i rekreaciju. Jedna od njih je svakako sportsko letenje i aeromodelarstvo. Naime, Livanjsko polje okruženo planinama, zbog toplinskih strujanja zraka, jedno je od najpogodnijih područja za sportsko letenje i aeromodelarstvo u Europi.
.
10 km jugozapadno od Livna u Livanjskom polju nalazi se sportski aerodrom „Stipe Krišto“ kojim upravlja Aeroklub Livno.

Aeroklub Livno okuplja preko 30 aktivnih članova koji su svojim radom doprinijeli izgradnji objekata i infrastrukture aerodroma i kluba, te danas aktivno sudjeluju u organizaciji svakodnevnog letenja, letačkih kampova i natjecanja.
.
U dogovoru s Aeroklubom Livno dostupni su panoramski letovi (razgledavanje krajolika iz zrakoplova). Panoramski let sa aerodroma nudi prekrasan pogled na kraški krajolik Livanjskog polja i okolnih planina, Buškog jezera, te obrise Jadranskog mora.
.
Ne može se svaki grad pohvaliti sa djelovanjem aerodroma i aerokluba. Ono što je super znati jest da ne moraš biti letač/pilot da bi bio član Aerokluba, stoga im se svakako javi i pridruži. Tko zna, možda si upravo ti budući pilot!
.
Također, u svakom trenutku možete posjeti aerodrom, razgledati, uslikati se s jedrilicama, popričati sa članovima kluba…

Ne brinite – članovi Aerokluba ne grizu!