Sve je već dogovoreno: Rakitić se odriče milijuna i stiže u pomoć Hajduku

Do sada je u Hrvatskoj igrao domaće utakmice samo kao reprezentativac, u klupskoj karijeri to još nije doživio, no u dolazećoj sezoni, sve su veći izgledi da za Ivana Rakitića to više neće biti slučaj. Ono o čemu se već dugo priča ovog bi tjedna trebalo postati službeno. Ivan Rakitić sve je dogovorio s Hajdukom!

Mnogima jedan od omiljenih hrvatskih nogometaša stiže na HNL terene, a prema pisanju Sportskih novosti transfer je završen i trebaju se dogovoriti samo još neki detalji.

Hajduk je tako u šest mjeseci izveo dva najveća ulazna transfera u Hrvatskoj. Nakon Ivana Perišića stiže i legendarni Rakitić, koji je postao legenda slavne Barcelone, ali i Seville i reprezentacije Hrvatske.

Rakitić je po mnogima jedan od pet najboljih hrvatskih nogometaša u povijesti, a koliku je karijeru imao, o tome ne treba ni govoriti. Koliko je velik, pokazuje i podatak da ga je Barcelona uvrstila u svoj klub legendi kluba, a tamo je samo 100-tinjak imena u bogatoj povijesti katalonskog diva.

Ivan Rakitić obožava Hajduk i odrekao se milijuna eura u Saudijskoj Arabiji samo kako bi došao u Split, ispunio svoju želju, ali i želju svoga vjenčanog kuma Marka Bralića, koji ga je dugo nagovarao na to.

Traži se krilni igrač
Gattusu je za više mira potreban novi jaki adut koji bi prijetio protivničkim momčadima na krilu, a tu u igru na Poljudu ulazi još jedna legenda Vatrenih, Darijo Srna, bivši as Hajduka, sada sportski direktor ukrajinskog Šahtara. Proteklog vikenda, Hajduk i Šahtar igrali su na pripremama u Sloveniji, utakmica je završena s 1:1, a nakon nje, tema je bilo i moguće pojačanje za splitske Bijele na krilu.

“Pričali smo o jednom Brazilcu, ali moramo pričekati i vidjeti hoće li biti šanse da ode u Hajduk. Trenutačno je ozlijeđen, on je naš treći krilni napadač. Moramo vidjeti tko će doći, a tko otići. Uvijek sam na dispoziciji Hajduku, imam hajdučko srce”, rekao je Srna o toj temi za Dalmatinski portal.

Pričalo se o sadašnjem igraču Šahtara koji bi mogao pomoći Hajduku, a kasnije, identificirano je da se najvjerojatnije radi o 19-godišnjem Newertonu, Brazilcu koji igra na lijevom krilu. U Šahtaru je u protekloj sezoni imao sveukupno 21 nastup u službenim utakmicama, s po jednim zabijenim golom i ubilježenom asistencijom u prvenstvu. U ukrajinski klub došao je proteklog srpnja iz Sao Paula u svojoj domovini, a po podatku Transfermarkta, brazilskom klubu je za to pripala odšteta od 3,6 milijuna eura.

Autor: Dnevno.ba