Velika Gospa u svetištima Vrhbosanske nadbiskupije: Proslava u tri marijanska svetišta

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije i ove godine svečano će biti proslavljena 14. i 15. kolovoza u tri marijanska svetišta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u: Olovu, Komušini i na Stupu

Na mrežnoj stranici Vrhbosanske nadbiskupije objavljene su informacije o proslavi Velike Gospe u svetištima Vrhbosanske nadbiskupije:

14. i 15. kolovoza: Olovo, Komušina i Stup

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije i ove godine svečano će biti proslavljena 14. i 15. kolovoza u tri marijanska svetišta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u: Olovu, Komušini i na Stupu. U sva tri svetišta tijekom ta dva dana bit će mogućnost za sakrament pomirenja, javlja KTA.

Komušina

14. kolovoza 2024. – misu uočnicu u 18:00 sati kod župne crkve u Komušini predslavi nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

poster
15. kolovoza 2024. – središnje euharistijsko slavlje na Kondžilu u 11:00 predslavi fr. Anto Gavrić, OP, redoviti profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Stup

14. kolovoza 2024. – misu uočnicu u 18:30 predslavi vlč. Ljubo Zadrić, profesor dogmatike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

15. kolovoza 2024. – središnje euharistijsko slavlje u 19:00 predslavi nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Olovo

Na uočnicu Velike Gospe, 14. kolovoza, molitveni program započinje u 17.00 sati blagoslovom hodočasnika i procesijom s čudotvornom slikom Gospe Olovske uz molitvu krunice. Hodočasnici imaju također prigodu za svetu ispovijed.

Svetu Misu uočnicu u 18.00 sati predvodit će fra Danijel Lukić, župni i samostanski vikar iz Kraljeve Sutjeske, a sveto misno slavlje pjevanjem i sviranjem će animirati Vareški tamburaški orkestar.

Na samu svetkovinu 15. kolovoza u 8.00 sati je rana sveta misa koju predvodi fra Marijan Petričević, župni vikar iz Kraljeve Sutjeske.

Od 9.00 sati vjernici imaju priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi, a u 10.00 sati je blagoslov hodočasnika. U 10.15 sati započinje procesija s čudotvornom slikom Gospe Olovske uz molitvu svete krunice.

Pučku svetu misu u 11.00 sati predvodi župnik i upravitelj svetišta Sv. Ive u Podmilačju fra Filip Karadža, a animira ju župni zbor iz Podmilačja.

Večernji.ba