Jakirović odlazi uz visoku otpremninu: Koliko će dobiti bivši trener Dinama?

Munchen, Njemacka, 170924. Alianz Arena. Susret 1. kola nogometne UEFA Lige prvaka, Bayern - Dinamo. Na fotografiji: Sergej Jakirovic. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prije tjedan dana malo tko je mogao pretpostaviti da Sergej Jakirović više neće biti trener Dinama.

Nogomet je ponovno pokazao svoju surovu stranu, a klub je sada u potrazi za novim stručnim vodstvom.

“Bila je to posvećena ekipa, koja je od prvog dana radila na tome da svaka nova utakmica bude što kvalitetnija. Ponekad su rezultati bili odlični, ponekad manje dobri, ali najvažnije je da nikada nismo odustali od postavljenih ciljeva. Na kraju, sve to kulminiralo je osvajanjem dvostruke krune na način dostojan najvećih!”, izjavio je Jakirović, sada već bivši trener zagrebačkog kluba.

Iako je prvo izašla vijest da neće uzeti otpremninu na kraju je ipak dogovorena. Jakirović je u Dinamu zarađivao 57.000 eura mjesečno bruto što iznosi 342.000 eura. Neto je Jakirović primao nešto više od 30.000 eura mjesečno pa će za otpremninu dobiti oko 180.000 eura.

‘Neka naš Dinamo ponovi prošlogodišnji uspjeh’
Jakirović je u svom obraćanju navijačima još napisao: “Neka naš Dinamo ponovi prošlogodišnji uspjeh, uz što bolju prezentaciju u preostalim europskim utakmicama. I za kraj, kako kaže pjesma najvjernijih navijača, ‘dajte nam samo pobjede’.Dinamo Zagreb iznad svih! Vaš Sergej.”

“Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze”, rekao je Dinamov predsjednik Velimir Zajec.

Jakirović je s Dinamom osvojio dvostruku krunu prošle sezone, a ove je ispunio prvi cilj i ušao u Ligu prvaka. Presudio je poraz od Bayerna (iako nigdje nije naveden razlog otkaza) i klub je odlučio Jakiroviću raskinuti ugovor. Jakirović je u 60 utakmica na klupi Dinama upisao 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

Autor: dnevno.ba

Vrtlarija Šarić Livno