Adis Pokvić sam ispisao uvredljive grafite i prijeteće poruke Gornjem Vakufu

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje obitelji , saznaje Klix.ba.

Policijski službenici MUP-a SBŽ su u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti došli do saznanja da je riječ o lažnom prijavljivanju u vezi s navedenim kaznenim djelom.

Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A. P. rođene 1987. godine, da je sama počinila radnje koje su okarakterizirane kao djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Riječ je o Adisu Pokviću koji je čak i medijima licemjerno davao izjave nakon incidenta u Gornjem Vakufu o tome kako su natpisi katastrofalni i kukavički pokušavajući tako prebaciti krivicu na druge.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu izazivanja nacionalna, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163 stav 1. KZFBiH.

www.vecernji.ba