AKO ĆETE VOZITI U NJEMAČKOJ: Evo što od siječnja morate imati u vozilima

Vozači u Njemačkoj će od siječnja 2022. godine u svom automobilu, kamionu ili autobusu morati imati dvije zaštitne maske kao dio obvezne opreme, npr. kao kutija prve pomoći.

To pravilo će vrijediti čak i nakon prestanka pandemije. O ovom pravilu u Njemačkoj se raspravlja već mjesecima, a iako su mnogi mislili kako je to pretjerivanje, čini se, isto ne misle i u resornom ministarstvu, piše Fenix-magazin. Naime, njemačko Ministarstvo prometa je najavilo kako će uredba biti uvrštena u nadolazeću izmjenu cestovnog prometa.

Kako navode iz Saveznog ministarstva prometa, odlučeno je pridržavati se savjeta stručnjaka koji smatraju kako u kutiji prve pomoći vozila moraju biti “dvije maske za lice”. U skladu s tim mijenja se i standardni list DIN 13164 koji regulira sadržaj pribora za prvu pomoć.

– Maske su namijenjene dodatnoj zaštiti, posebno za mjere prve pomoći gdje se kao pomagač približavate drugim ljudima – navode u Ministarstvu prometa. Nova uredba odnosi se na automobile, kamione i autobuse.

www.vecernji.ba