ALE KAMBER: Reagiranje na kvazidemanti kvazibošnjačke SDA

ov
1

Nisam baš za neku polemiku sa kvazibošnjačkom SDA čiji su čelnici poderali federalnu Frontieru uprkos zahtjevu nekadašnje ministrice Behije Hadžihajdarević da se ista vrati, jer nije korištena u svrhe za koje je bila data svim Bošnjacima Livna.

Nisam za polemiku sa kvazibošnjačkom i kvazibosanskom SDA čiji federalni zastupnik, NAROD ZNA koji, zloupotrebljava tuđe brojeve registarskih tablica kako bi od države krao troškove za gorivo i dnevnice uprkos visokim primanjima u Županijskoj  skupštini i Domu naroda Parlamenta FBiH, i isti taj se iz svjedoka optužbe za ratne zločine nad Bošnjacima pretvara u svjedoka odbrane, tvrdeći da HVO nije ugrožavao livanjske Bošnjake već ih štitio.

Eto, ta je kvazi SDA vadila čepove iz hladne Bistrice od 21.07.1993. godine, a ne oni što su časno branili svoj grad i svoju BiH. Nisam baš za polemiku s čelnicima kvazipartije koji radno mjesto u školi zamrznu zbog većih plaća na čelu OV Livno, držeći tako dva radna mjesta dok im sunarodnjaci iseljavaju, umiru i žive u siromaštvu, a njihovi „jedini legitimni predstavnici“ žive u izobilju.

I nisam baš za polemiku sa čelnicima kvazi SDA koji uprkos činjenici da su za stav posvezani sa sestrinskom HDZ i bratskim SNSD-om („U jedinstvu je snaga“), kojima daju i svoje članstvo u njihove biračke odbore kako bi uzajamno namještali rezultate izbora, a da pri tom ni prstom nisu mrdnuli da se i u praksi uvede u nastavni proces barem Bosanski jezik za kojeg se baš autor ovog teksta u Županijskoj skupštini izborio da uđe u županijski Ustav.

I nije mi do polemike sa uzurpatorima zgrade „Preporoda“ koja je vlasništvo općine Livno od 1975.godine i koja je u cjelosti nadograđena i renovirana sredstvima koje je osigurao federalni ministar kulture Gavrilo Grahovac, Srbin iz Stranke za BiH, a da pri tom  SDA nije uložila ni marke. Oni su tu zgradu pretvorili u arenu za masovne tuče, umjesto za masovnu kulturu.

I nije mi baš do polemike sa slijepima kod očiju. Pa njihova dva vijećnika su došla na sjednicu OV povrijeđena, što znači da su kao javne osobe sudionici obračuna i ja sam ih imenovao. A OO SDA je to kanio zataškati. No, i policija je autoru teksta potvrdila da je toga dana bio sastanak SDA i da je bila tuča i da je Hitna imala pune ruke posla.

I nije mi do polemike s kvazipolitičarima elektro-zidarske struke, umišljenim da su „vođe naroda“, jer ja imam četiri zvanja s Fakulteta političkih nauka, na kojem sam bio najmlađi diplomant u njegovoj povijesti, diplomiravši daleko prije redovnog roka, i ni na kraj pameti mi nije da budem ni „vođa“, ni „firer“, ni „duče“, već sluga svojoj 100% BiH.

Nije mi do polemike s umišljenima da su zelena buržoazija, a koji su prije rata bili kokuzi i koji su kad sam ja 03.04.1992.godine izveo prvih 27 dobrovoljaca pod ljiljanima da brane Livno i BiH bili u mišjoj rupi, u suknje preodjeveni, dodvoravajući se HOS-u i HVO-u (a neki i JNA), ili u Minhenbojni.

Polemizirati sa kvazipolitičarima kojima je masovna tuča u „njihovoj“ prostoriji (svejedno da li „zeleni“ protiv „zelenih“ ili „zeleni“ protiv „crvenih“) „privatni nemili događaj“, (svejedno da li u kasnopopodnevnim ili u ranovečernjim satima) je izlišno, jer su se zbog sveopćeg rasula odavno o sebi zabavili, što nije zabilježio samo novinar kojeg neuspješno demantiraju, već i više drugih bh medija.
A što se tiče izbornih rezultata, ja vam poručujem: Porazit ćete sami sebe. To već uveliko traje. Oni s kojima ste „sve vrijedno stvorili zajedno“ i koji su vam do sada trpali glasova u kutije koliko vam je trebalo, okrenuli su ćurak. Na brisanom ste prostoru. No, to je vaš, a ne moj problem.

Ale Kamber, dopisnik Dnevnog avaza
Livno,02.02.2018.godine