Aluminij je dokazao da je TREĆI ENTITET još itekako živ!

Danas su se u Mostaru održali sastanci, prosvjedi, neredi, donosili su se zaključci, a sve s ciljem spašavanja hercegovačkog giganta Aluminija.

Naime, 10. srpnja, točno u ponoć i 4 minute isključena je struja Aluminiju tako da je gigant prestao s radom. Već u dnevnom terminu krenuli su prosvjedi i negodovanja zbog ovog čina, podrška Aluminiju, bijes prema onima koje se smatra krivcima za ovakvo stanje.

Danas je održan prosvjed zbog gašenja Aluminija, a nekoliko boca bačeno je prema vozilu predsjednika bosanskohercegovačkih Hrvata Dragana Čovića. Iako je Sarajevo, kako ono političko koje je svojim potezima uništilo Aluminij, tako i javnost, počelo slaviti zbog svih nedaća koje su zadesile Grad na Neretvi, ispostavilo se da bi ovo sve mogla biti njihova pirova pobjeda jer je jedan i oko ove stvari ujedinjeni narod doslovno na djelu pokazao postojanje trećeg entiteta koji bi spašavanjem Aluminija mogao biti jači nego ikad.

Naime, ispostavilo se da je nelegitimni član Predsjedništva BiH potpuno beznačajna karika, karijerni političar bez ikakvih državničkih poteza. Radi se naravno o Željku Komšiću. Da ga Hrvati smatraju svojim predsjednikom kako on voli kazivati govoreći da njemu nitko neće govoriti da je persona non grata i da je dobrodošao svugdje, valjda bi ga netko danas spomenuo.

Hrvati koji su bili danas u Mostaru, od radnika Aluminija do onih koji su ih došli podržati, jasno su poručili Čoviću: Ti si predsjednik ovog naroda, budi s narodom, pretrpi i posljedice, boce u automobil, uvrede… upravo zato što si na čelu jednog naroda, a narod treba vođu, u dobru i u zlu.

Godinama radnici Aluminija vrijedno rade, međutim Vlada Federacije nije imala sluha za njih i stalne krize o kojima se pričalo morale su jednom doći na naplatu. Za razliku od hrvatskih političkih poltrona koji sjede u toplim foteljama na visokim razinama (čast izuzecima) i koji imaju razumijevanje za rudnike kojima se godišnje dodijeli skoro pola milijarde maraka, Bošnjake nije bilo briga za Aluminij. Fadil Novalić pokazao je svima kako se vodi državnička politika i kako se brani vlastiti narod, ili kako se utapa drugi narod, na pokvaren način. Činjenica je da je on kao premijer imao ovlasti napraviti što hoće, ali nije želio ništa. Ustvari, njegova želja je bila da Elektroprivreda HZ HB nastavi davati struju Aluminiju i da na kraju i ona propadne, što bi za aktualnu velikobošnjačku ikonu Novalića, a za Hrvate ljigavca, bile dvije muhe jednim udarcem, ali to se nije dogodilo.

Ispalo je da je samo jedna tvrtka uništena, međutim i to je upitno. Prvenstveno, svi koji kažu da je Aluminij propao moraju znati da se Feniks već dizao iz pepela, preživio je jugočetničke napade, a sada treba znati još jednom ustati i pokazati prljavoj velikobošnjačkoj politici koja je čekala ovaj dan da više ovako neće ići, ali pokazati i nesposobnoj hrvatskoj politici da njihovi ministri neće sjediti više nigdje ako budu šutjeli pred patnjom vlastitog naroda. Ovo je poruka i Draganu Čoviću da u formiranju iduće Vlade Federacije BiH razmisli trebaju li mu poltroni koji će biti zadovoljni sa svojih pet tisuća maraka i šutjeti dok im narod pati ne poduzimajući ništa nego nadajući se da će narod samo na njemu iskaliti svoj bijes, a njih koji su najkrivlji sačuvati.

No pasaran!

Aluminij i svi okupljeni danas na prosvjedu pokazali su da treći entitet živi jer nitko nije otišao prosvjedovati u Sarajevo, nego se prosvjedovalo u Mostaru, a dovoljno je reći Stolni grad da se političkom Sarajevu digne kosa na glavi, a koje se danas pokazalo tako nebitnim za Hrvate! Ako se nađe način za spas Aluminija, a ako su 84 anode spremne za rad, praktički treba poslati nekoga u svijet da traži partnera koji će kupiti udio i osigurati struju pa se radnici opet mogu vratiti na posao. A ako već hrvatski ministri po Federaciji žele pokazati da nisu šutljivci koji se plaše naroda neka ustanu iz svojih fotelja i odu u svijet naći partnera, naći možebitnog vlasnika, naći nekog stranog prijatelja jer im uprotivnom narod ovo neće oprostiti, a nadamo se nakon svega ni predsjednik Hrvata! Ako nešto ne poduzmu, a dosad su pokazali da ne mogu ništa! Neka nas razuvjere da nisu nesposobni!

Također, Kolinda Grabar Kitarović je iskazala spremnost da se pomogne Aluminiju, zatražila je istragu. Vlada Hrvatske je 12-postotni vlasnik Aluminija! Vrijeme je i da sada službeno u Hrvatskoj pokažu da im Hrvati u BiH nisu samo važni u vremenu izbora i da im nije važno samo zamazati oči dajući novac kojekakvim udrugama. Neka i oni nešto učine za hrvatsko gospodarstvo u BiH!

Treći entitet živi, Hrvati u BiH nisu poraženi, a danas su bili itekako glasni u svom Mostaru gdje su prosvjedovali pored zgrade svog predsjednika. Ne treba Hrvatima nelegitimni Željko Komšić koji će iz ugodne sarajevske klime pune mržnje prema hrvatskom narodu demonstrirati naknadnu pamet, a u svoja tri predsjednička mandata čime je bošnjački rekorder praktički, nije ništa napravio. Nama treba legitimno hrvatsko vodstvo koje će s narodom biti u dobru i u zlu i tražiti rješenja!

Kao što je kaznio IZDAJNIKE HRVATA kriminalce iz Alijanse i Platforme koja je najviše očerupala Aluminij, kaznu mogu očekivati i oni koji šute i nisu spremni biti s narodom! Stoga!

Glava/Grude.com