AMELA BORIĆ / Magistra farmacije i specijalizantica farmaceutske tehnologije u Livnu osnovala vlastiti brend

Amela Borić, magistra farmacije, specijalizantica farmaceutske tehnologije osnivačica je brenda prirodne kozmetike Livskin, kojeg danas predstavljamo u okviru kampanje promovisanja ženskog poduzetništva.

“Ideja se rodila sa počecima rada u ljekarni, kada sam shvatila da se mnogo mladih ljudi bori sa raznim kožnim problemima, a kako sam i sama prošla kroz probleme sa aknama, shvatila sam da je mnogo faktora uključeno u zdravlje kože, te odlučila svoja znanja i iskustva pretočiti u proizvode koji su već mnogima donijeli dobrobit”, kaže na samom početku našeg razgovora, te objašnjava otkud naziv Livskin:

“Laboratorij u kome nastaju naši proizvodi smješten je u Livnu, odakle i potječe naziv Livskin. Mi Livnjaci smo dosta vezani za svoj kraj, pa se eto morao utkati i u sam naziv brenda”, ističe.

Kako se, pored redovnog posla koji obavlja, odlučila i na pokretanje vlastitog biznisa, Amela kaže:

“Čelična volja je oduvijek tu, a valjda ima nešto i u genima, otac je kemijski tehnolog i osnivač tvornice boja i lakova koja već desetljećima uspješno posluje u BiH, pa su i njegovi savjeti znali biti od velike pomoći”, objašnjava i prisjeća se svojih početaka u ovom poslu:

“Livskin priča započinje prije otprilike dvije godine, sa nabavkom osnovnih supstanci neophodnih za izradu emulzijskih sistema kao što su kreme i losioni, kao i neophodnih aparata i laboratorijskog posuđa. Isprva sam bila orijentirana na tržište BiH, međutim van naših granica je ponuda dosta šira, te sada većina sirovina stiže iz Hrvatske, Njemačke, a ponešto iz Francuske i Italije. Moram priznati da je taj dio bio i najteži, jer je sve to bilo novo za mene, pa je trebalo dosta vremena i istraživanja o tomu gdje nabaviti sve ono što je neophodno”, prisjeća se.

Mostarski.info