Antonija Banožić: Vrijeme je da i HRS napusti privatni sokak Dragana Čovića, jer je naše mjesto uz narod!

ŠIROKI BRIJEG – Na sastanku proširenog Predsjedništva Hrvatske nezavisne liste donesena je jednoglasna odluka o istupanju HNL-a iz Hrvatskog narodnog sabora.

“Već duže vrijeme se unutar HNL-a razmatrao ovaj prijedlog predsjedništva, a jedan od razloga je nepoštivanje odluka HNS-a koje su bile samo mrtvo slovo na papiru, dok se na terenu, sa posebnim naglaskom na HBŽ, kontinuirano i s blagoslovom predsjednika HNS-a, te odluke grubo krše. Događanja oko Aluminija su vrhunac sante leda i dokaza kriminala koji se u tom poduzeću, ali i svim drugim poduzećima rade, te dokaz nebrige o vlastitom narodu i djelatnicima tog poduzeća” – ističe se, između ostalog, u priopćenju kojeg potpisuje Josip Perić predsjednik HNL-a.

Osim HNL-a kako portal SirokiBrijeg.info doznaje, još neke političke stranke unutar Hrvatskog narodnog sabora su nezadovoljni radom te krovne organizacije hrvatskih bosanskohercegovačkih političkih stranaka.

Tragom tih informacija o trenutačnom stanju unutar HNS-a, kontaktirali smo Antoniju Banožić, vijećnicu Hrvatske republikanske stranke u Gradskom vijeću Širokog Brijega, a koja je ujedno i članica Časnog suda HNS-a, kako bi doznali kako njihova stranka “diše” u ovim “turbulentnim” dešavanjima posljednjih dana.

“Hrvatski narodni sabor bi trebao predstavljati interese hrvatskog naroda u BiH, no međutim ta organizacija predstavlja isključivo interese Dragana Čovića i HDZ-a. O tome zorno svjedoče naručena priopćenja podrške Čoviću oko propasti Aluminija poslana od strane Odsjeka za gospodarstvo HNS-a. Podrška u koje ime? Pa u Aluminiju je oko 900 radnika zbog nebrige aktualne vlasti Hrvata u BiH ostalo bez posla. Sjetimo se, prije Aluminija su na isti način stradale tvrtke Soko, Žitopromet i brojne druge. Nažalost, tek ovakvi tragični trenutci poput gašenja proizvodnje u Aluminiju narodu otvaraju oči i ilustriraju kolika je nebriga vladajućih za običan narod. Pomoću HNS-a Čović, iza kulisa, manipulira domaćom i međunarodnom javnosti – ističe Banožić za širokobriješki portal, te daje punu podršku HNL-u zbog istupanja iz HNS-a.

Na upit može li se očekivati istupanje i HRS-a iz ove krovne organizacije, i kakvo je trenutno njeno mišljenje prema HNS-u, dobili smo zanimljiv odgovor.

“Istupanje HNL-a iz Hrvatskog narodnog sabora je opravdan potez, te smatram da bi i Hrvatska republikanska stranka trebala učiniti isto. HNS se pokazao kao privatni sokak Dragana Čovića gdje nema mjesta pluralizmu. Naše mjesto je uz narod” – odgovara Banožić za portal SirokiBrijeg.info.