Arduino day održan u Livnu

arrU organizaciji udruženja HO-RUK  u prostorijama Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, proteklu Subotu održana je radionica robotike, programiranja i elektronike povodom  ARDUINO dana 2017.

ARDUINO DAY 2017 je globalni događaj, koji se ove godine održao u 79 zemalja na 499 mjesta. S ponosom ističemo da smo jedna od dvije ekipe iz BiH koje su organizirale događaj povodom ARDUINO dana.

Na radionici su sudjelovalo preko 20 djece i mladih iz  livanjskih osnovnih i srednjih škola. Djeca iz osnovnih škola  radila su na mBot robotu i robotskoj ruci, dok su srednjoškolci radili na ARDUINO platformi.

Ovim putem se zahvaljujemo učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda tehničara za računarstvo koji su bili mentori na radionicama i koji su uspješno zaintrigirali sudionike radionice.  Također se zahvaljujemo i e-radionica.com  na potpori i opremi koju su nam pružili prilikom organizacije.

Pozitivni feedback koja su djeca dala nakon radionice daje nam za pravo a i obavezu da i u narednom periodu nastavimo sa sličnim radionicama.

Galerija slika