Austrijski mediji: Modrićeve nogometne delicije

HRVATSKA reprezentacija pobijedila je Austriju 3:1 u utakmici igranoj u Beču, osvojila skupinu 1 elitne grupe nacija te se plasirala na završni turnir natjecanja. Austrijski mediji u komentaru utakmice izdvajaju pogreške izbornika Ralfa Rangnicka i najveću zvijezdu utakmice, Luku Modrića.

Hrvatska je, podsjetimo, u večernjim satima nedjelje ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu u Ligi nacija. Povela je u šestoj minuti kada je na asistenciju Nikole Vlašića precizan bio Luka Modrić. Tri minute kasnije domaćin je izjednačio nakon udarca glavom Christopha Baumgartnera.

Iako je Austrija u nastavku susreta bila bolja, Hrvatska je sve riješila unutar 200-tinjak sekundi sredine drugog dijela. Prvo je u 69. minuti odlično glavom reagirao Marko Livaja i nakon asistencije Perišića pogodio uz austrijsku vratnicu za 2:1, a onda je u 72., na dodavanje Lovre Majera, gol za konačnih 3:1 glavom u padu postigao Dejan Lovren.

Dva brza gol prekinula austrijski san o pobjedi
Austrijski mediji u izvještajima nakon susreta pozornost skreću na pad Austrije u grupu B Lige nacija, a iz hrvatskih redova ističu Modrićev doprinos.

“Bio je užitak gledati ga na djelu. U svakoj situaciji imao je spremno elegantno rješenje”, piše Kurier, dodajući da je Hrvatska pokazala klasu kod golova, dok Der Standard navodi da “Modrić, i u svojoj 154. utakmici za reprezentaciju, miluje loptu”. Kronen Zeitung piše da je Hrvatska s dva brza gola prekinula austrijski san o pobjedi.

“Izmjene igrača odvele su Austriju na put poraza, a onda i u ispadanje u grupu B Lige nacija”, navodi Kleine Zeitung, koji također ističe doprinos hrvatskog kapetana. Podsjećajući da je njegov gol doveo Hrvatsku u vodstvo piše da je “Luka Modrić bio zadužen za neprekidne nogometne delicije”.

Index.hr