Autobus iz BiH opet isključen iz prometa, neispravan prevozio djecu

autobus

Njemačka policija izvijestila je o još jednom slučaju isključenja iz prometa neispravnog autobusa s registarskim tablicama BiH. U utorak poslijepodne službenici Uprave prometne policije iz Ludwigsburga kontrolirali su autobuse na autoputu A8 između izlaza Leonberg-Ost i raskrižja Stuttgart.

 

Kada su zaustavili bh. autobus u kojem je bilo 17 putnika, uglavnom djece, i dvojica vozača, uslijedio je stručni pregled koji je otkrio nedostatke u upravljačkom sustavu, piše Radiosarajevo.ba. Konkretno, utvrđeno je curenje hidraulične tečnosti volana koja se razlila ispod podnice vozila i u prostor kočnica.

 

Autobus je isključen iz prometa, a vozač je morao platiti kaznu. Djeca koja su putovala u autobusu bila su prisiljena sačekati zamjensko vozilo. Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana njemački policajci i istražitelji inspekcije rada, zbog opasnosti od nastanka požara, isključili su iz prometa autobus s bh. registarskim oznakama u okolini Goslara, i to nakon što su otkrili uljne mrlje u motornom prostoru.

 

Nakon ovog slučaja, Igor Pejić, sekretar Ministarstva za promet i komunikacije BiH, objasnio je za portal Radiosarajevo.ba šta bh. vlasti mogu učiniti da spriječe poniženja putnika koji sve češće ispaštaju zbog nesavjesnih prijevoznika.

www.vecernji.ba