BESRAMNI MINISTAR IZ BiH IPAK VRATIO NOVAC: Djeca mu u Hrvatskoj dobila stipendiju za socijalno ugrožene

darinko

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević vratio je novac koji su njegova djeca dobila kao stipendisti od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Potvrdilo je to samo Ministarstvo navodeći da je u državni proračun vraćen stipendijski iznos, piše RTL.
Naime, čini se da ministarska plaća i plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje u BiH nisu bile dovoljne za školovanje troje studenata u Hrvatskoj. Zato su djeca Darinka Mihaljevića dobila stipendiju namijenjenu djeci socijalno ugroženih obitelji
Tri puta po 1200 kuna i tako devet mjeseci. Ukupno: više od 30 tisuća kuna stipendije za socijalno ugrožene dobilo je troje djece bosansko hercegovačkog ministra Darinka Mihaljevića. Riječ je o aferi koju je otkrio portal žurnal.info, a ubrzo je postala i tema dana za medije u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Mihaljević, inače HDZ-ov ministar unutarnjih poslova u Herceg-bosanskoj županiji, kada je afera otkrivena, na pozive nije odgovarao.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine raspisalo natječaj za 10 tisuća stipendija. Za E-kategoriju odnosno za socijalno ugrožene studente kriteriji su jasni: mjesečna primanja po članu kućanstva ne smiju prelaziti 2161 kunu.
Procjenjuje se da Mihaljevići s ministarskom plaćom i plaćom supruge, na mjesec raspolažu s više od 17.000 kuna – što je daleko više od primanja siromašnih obitelji koje imaju studenta.

 

Net.hr