BiH bi Hrvatskoj sljedeći tjedan mogla uzvratiti istim mjerama

Vijeće ministara BiH će početkom slijedećeg tjedna službeno odrediti o pitanju posljednje uvedene mjere vlasti u Hrvatskoj za sve koji dolaze iz BiH, a to je obavezna 14-dnevna samoizolacija.

U BiH je nesumnjiv rast novozaraženih koronavirusom, ali taj rast bilježe gotovo sve države regije i mnoge države Europske unije. Među zemljama u kojima se bilježi porast novozaraženih je i Hrvatska, koja je u zadnja dva dana potvrdila više od 50 novih slučajeva.

S obzirom na izuzetno strogu odluku o obaveznoj samoizolaciji za sve iz BiH, Klix saznaje da bi državna vlast BiH mogla odgovoriti recipročno Hrvatskoj.

Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana 30. lipnja i na toj sjednici će se zauzeti stav kako postupati prema Hrvatskoj.

Od člana Vijeća ministara koji je za Klix potvrdio da će to biti tema na sjednici saznaje se kako BiH cijeni da je situacija s koronavirusom približno slična u ove dvije zemlje te su sve opcije otvorene, pa i ta da BiH uvede obaveznu samoizolaciju za sve koji dolaze iz Hrvatske.