BiH ipak na Svjetskom prvenstvu u nogometu

Tvornica obuće Sanino iz Dervente u sjedište Svjetske nogometne organizacije (FIFA) otpremila je 336 pari kopački koje će na predstojećem svjetskom prvenstvu u Rusiji nositi svi suci.

Zahvaljujući tome Bosna i Hercegovina će ipak biti predstavljena na ovom velikom nogometnom događaju, piše Indikator.ba. Derventski proizvodači sportske obuće rade za poznate svjetske marke. Adidasu su do sada isporučili više od deset milijuna pari kopački i tako se dokazali kao najpouzdaniji dobavljač za tržište Europe.

U Derventi i Prnjavoru Sanino zapošljava oko 1.000 radnika s godišnjom produkcijom milijun i 650.000 pari različite obuće. Prema riječima općinskog načelnika Milorada Simića za Derventu je čast što je tako uspješna tvornica locirana u ovom gradu.

Isporuka sportske opreme proizvedene u Bosni i Hercegovini za svjetska i europska prvenstva, posebno u nogometu ima tradiciju. Veliki uspjeh davne 1982. napravila je Tvornica sportske odjeće Sport Form iz Fojnice čije su rukavice na svjetskom nogometnom prvenstvu u Španjolskoj nosili golmani gotovo svih reprezentacija. To prvenstvo se pamti i po sjajnim obranama čuvara mreže, čak i šuteva s jedanaest metara.

www.vecernji.ba