Bild: Hrvatska se pokazala kao najbolji gubitnik svih vremena

– Suze. Suze ponosa. Finale Svjetskog prvenstva za Hrvate je završilo onako kako je i počelo kad se čuo zvuk nacionalne himne: s djetinjom nevjericom da je Hrvatska dio takvog spektakla koji je gledao cijeli svijet

Povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro odjeknuo je u svijetu. Ugledni njemački Bild tako piše članak pod naslovom: ‘Najbolji gubitnici svih vremena’. – Suze. Suze ponosa.

Finale Svjetskog prvenstva za Hrvate je završilo onako kako je i počelo kad se čuo zvuk nacionalne himne: s djetinjom nevjericom da je Hrvatska dio takvog spektakla koji je gledao cijeli svijet – piše njemački dnevnik u uvodu. Ističu i sjajnu atmosferu u Splitu.

– Službeno, 6000 navijača okupilo se na javnom gledanju pored gradskih vrata. Još toliko ih se nalazilo iza, paralelno s ekranom, pa nisu ni vidjeli što se u Moskvi događa, ali željeli su biti tamo – pišu Nijemci pa zaključuju:

– Nitko nikada neće zaboraviti ovaj povijesni dan u maloj, mladoj, a ipak ponosnoj Hrvatskoj. Nakon rezultata 2:4 počeo je veliki finalni tulum, a poražena zemlja pokazala se kao najbolji gubitnik svih vremena. Miran, pun poštovanja za protivnika i bez zamjerki što su propustili veliku šansu. Kao velika obitelj, pozlatili su svoju srebrnu noć.

www.vecernji.ba