U Hercegbosanskoj županiji dosad cijepljeno 500 osoba

U Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) do sada je cijepljeno 500 osoba od čega najviše zdravstvenih djelatnika i jedan dio štićenika staračkih domova, potvrdila je Feni ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Diana Mamić. Po njezinim riječima, spomenute kategorije cijepljene su Pfizerom i AstraZenecom, nabavljenim putem Covax mehanizma.

– Hercegbosanska županija do sada je dobila 378 doza Pfizera, 850 doza AstraZenece te 449 kineskog cjepiva Sinovac, a cjepiva su već raspoređena po domovima zdravlja – kazala je Mamić i pritom istaknula kako je još uvijek u tijeku proces prijavljivanja građana za cijepljenje.

Također je navela kako se od danas nastavlja cijepljenje prema standardnim prioritetima koji uključuju osobe starije životne dobi i kronične bolesnike. Što se tiče samog plana cijepljenja ostalih zainteresiranih osoba, ističe kako će po dobivanju cjepiva biti pozivani svi oni koji su se pribilježili za cijepljenje.

Stoga je, kako ističe ravnateljica, Zavod za javno zdravstvo HBŽ-a pozvao poslovne subjekte, javne ustanove i sve zainteresirane poslodavce s područja te županije da Zavodu dostave popise uposlenika zainteresiranih za cijepljenje protiv covida-19.

– Cijepljenje će se obavljati po pozivu, uz prethodni dogovor – napomenula je Mamić.

www.vecernji.ba