Blokiran promet širom FBiH, kilometarske kolone vozila

kolone

Nekoliko braniteljskih udruženja blokiralo je prometnice u dijelovima Federacije Bosne i Hercegovine, a prosvjed koji je počeo jutros, nastavljen je i u večernjim satima, javlja N1.

Naime, Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine do danas nije zakazao sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima, pa su prosvjedi počeli blokadom prometa. Na Vogošćanskoj petlji, u blizini Sarajeva, branitelji su zapalili veliku vatru i ne namjeravaju ovu lokaciju napustiti večeras usprkos niskim temperaturama zraka.

Kolone vozila su ogromne, a iz BIHAMK-a je priopćeno je da je u prekidu odvijanje prometa na sljedećim lokacijama: -raskrižje magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, -M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), -planinski prevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), -petlja Šićki Brod (Tuzla) -petlja Blatuša (Zenica) – Vogošćanska petlja (Sarajevo).

Branitelji su u svojim zahtjevima do sada tražili braniteljski registar, braniteljski dodatak i ukidanje financiranja braniteljskih udruženja.

www.vecernji.ba