Blokirano desetak sela oko Kupresa, pod težinom snijega urušila se staja!

Općinski načelnik, na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području općine Kupres.

Odlukom se utvrđuje i proglašava stanje prirodne nepogode na području općine Kupres zbog obilnih snježnih oborina i jakog vjetra, koji su pogodili Kupres u vremenskom razdoblju od 20. prosinca 2018. do 29. siječnja 2019. godine.

Proteklih mjesec dana vremenske nepogode prouzročile su velike probleme žiteljima Kupres. Otežan je prijevoz đaka, a desetak naseljena mjesta je odsječeno.

Kako je za Fenu kazao koordinator zaštite i spašavanja općine Kupres Marijan Rebrina, desetak naselja trenutno je blokirano snijegom. Općinske službe u svakodnevnom su kontaktu s mještanima i spremni su pružiti pomoć u slučaju potrebe.

Tako je planirano da se u srijedu ekipa Crvenog križa probije do naselja Zvirnjače kako bi mještanima dostavili neophodne lijekove.

U naselju Osmanlije došlo je do urušavanja krova pod težinom snijega, pa općinske službe pozivaju Kuprešake da u skladu s mogućnostima očiste od snijega krovove stambenih i gospodarskih objekata kako ne bi došlo do novih nesreća.

U narednim danima najavljene su nove snježne oborine na području kupreške općine. FENA