Borba za Glavnu fotelju u Hercegbosanskoj županiji ne prestaje!

Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad zatražio je sazivanje sjednice novog saziva ŽO HDZ BiH Hercebosanske županije na kojem bi se donijela odluka o poništenju trenutne odluke o mandataru u HBŽ –  Ivana Jozića iz Livna.
Po stavljanju važeće odluke o mandataru van snage traže donošenje nove odluke, te da se prilikom imenovanja mandatara uzmu u obzir trenutni odnos snaga u ŽO HDZ BiH i Skupštini HBŽ.
Po navedenim činjenicama, jedino moguće rješenje je predlaganje mandatara u imenu Ivan Vukadin iz Tomislavgrada.
Pretpostavke su Ivana Vukadina i OO HDZ BiH TG da neće doći do poništenja odluke o imenovanju mandatara Ivana Jozića što bi Ivanu Vukadinu i ostalim članovima OO HDZ BiH TG i zastupnicima u Skupštini HBŽ bio dovoljan argument za napuštanje HDZ-a BiH i daljnje djelovanje kroz neku novu ili postojeću političku opciju.
Na ovaj način nastoje izbjeći optužbe da rade na razbijanju HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji. S druge strane, teško je za očekivati da Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ BiH Dragana Čovica, prizna poraz u HBŽ-u od Ivana Vukadina i na takvo što pristane, jer bi se njen utjecaj u HBŽ potpuno izgubio, a time i njena politička karijera neslavno okončala.
Jedino je sigurno da iz ovog dvoboja Ivana Vukadina i Borjane Krišto mora netko izići poražen unutar HDZ BiH, a najvjerojatnije je da će doći do formiranja Vlade HBŽ od strane šest zastupnika HDZ BiH iz TG i jednog zastupnika HDZ BiH iz Kupresa, četiri zastupnika HDZ 1990, SDP, NSRZB, HRS, SNS, SDA i SNSD.
Tko ima veći utjecaj u HDZ BiH, a posebno kod njihovog političkog vođe Dragana Čovića vrlo brzo će se vidjeti. Hoće li Kralj žrtvovati Kraljicu za spas OO HDZ BiH TG ili će joj “kralj” dati potporu?
(Dobro obaviješteni izvor iz vrha HDZ BiH)