Bošnjaci sutra izvode entitetski udar na državu

Riječ je o zakonu kojim se pokušava izigrati presuda Ustavnoga suda BiH u predmetu “Ljubić”

Stavljajući entitet iznad države, entitetski parlament iznad državnog parlamenta i zakon na entitetskoj razini iznad državnog zakona pet bošnjačkih stranaka su prijedlogom „Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH“ de iure i de facto izveli entitetski udar na državu, ugrozili ustavno-pravni poredak BiH te prekršili Ustav BiH i Daytonski sporazum.

Sutra će, pak, na sjednici Doma naroda FBIH pokušati “završiti” započeti entitetski udar na državu BiH, piše Dnevnik.ba.

Naime, bošnjačka većina (SDA, SBB, SDP, DF i NS) u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH je usvojila spomenuti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama kojim se pokušava legalizirati mogućnost bošnjačkog nametanja političkih predstavnika Hrvatima, Srbima i Ostalima. Riječ je o zakonu kojim se pokušava izigrati presuda Ustavnoga suda BiH u predmetu “Ljubić” kojom je potrđeno da je načelo konstitutivnost natkorvljujuće načelo ustavu BiH, tj. da konstitutivni narodi tvore državu BiH a ne teritoriji. Hrvatski izaslanici u Domu naroda FBiH ostali su jedina brana pretvaranju Federacije BiH u bošnjački unitarni entitet.

www.vecernji.ba