Božica Bralo: Moramo stvoriti uvjete za ostanak naših obitelji u našoj zemlji i za povratak onih koji su otišli

Cijenjeni žitelji Hercegbosanske županije,

posljednjih mjesec dana ste se naslušali više obećanja političkih stranaka nego u protekle četiri godine ( s izuzetkom obećanja pred općinske izbore). U biti, nakon završetka prošlog izbornog ciklusa, nikakvih obećanja više nije ni bilo. Tako to bude pred svake izbore.

Bit ću iskrena i reći da nisam pročitala niti jedan program bilo koje političke stranke. Znam da su, gotovo 99%, svi isti. Možda se malo razlikuju u redoslijedu riječi u rečenici. Isti su, ne samo u ovom izbornom ciklusu, nego i u svakom prethodnom.

Uz obećanja, naravno, idu i takozvana druženja gdje će se prema vama odnositi uljudno, uputit će vam osmijeh i lijepu riječ, sve obećati, sviju zaposliti… Sve to uz bogatu trpezu i čašicu okrepe. Pomislit ćete da ste im bitni. Čast izuzecima kojih ima u svim strankama ali, nažalost, jako malo.

Najbolje bi bilo kada bismo mogli promijeniti Izborni zakon i birati, tj. preferirati pojedince iz različitih političkih stranaka po kriteriju sposobnosti i poštenja. A, još bi bolje bilo kada političkih stranaka uopće ne bi ni bilo kao, na primjer, na Islandu. To je tema za višu razinu od županijske o kojoj možemo samo sanjati.

Zato vam, cijenjeni žitelji Hercegbosanske županije, Županijska neovisna lista nudi nekompromitirane, vrijedne i stručne osobe spremne, zajedno s vama, zaustaviti ovaj ,,začarani krug”.

Obitelj nam treba biti na prvom mjestu. Ljudi su naše najveće bogatstvo. Moramo stvoriti uvjete za ostanak naših obitelji u našoj zemlji i za povratak onih koji su otišli ,,po bilom svitu trbuhom za kruhom”.

U svakom zlu ima nešto i dobro. Vratit će se oni s bogatim iskustvom i znanjima. Znam da će se vratiti jer nigdje nije ljepše nego u svojoj kući, na rodnoj grudi. Agenda koju vode svjetski moćnici upućuje na to. Naš narod je slobodarski, ne podnosi zatvaranja i ograničenja.

Toliko zemlje imamo, a hrana nam je preskupa. Toliko šume imamo, a drva i peleta nemamo. Već nam prijete i nestankom struje.

E, ne damo se!

Vratimo našem čovjeku, u prvom redu, dostojanstvo. Nije ničiji ćaća ostavio nikomu javnu upravu, javna poduzeća, naše šume i ostale resurse da bi netko time upravljao kao osobnom svojinom.

Na predizborne skupove, a i u privatne svrhe, vozikaju se u našim autima i nenamjenski troše naš novac. Javna uprava i izabrani zastupnici na svim razinama vlasti moraju moralno služiti zajednici.

Ne dozvolite da umjesto vas glasa stranačka mašinerija.

 Izađite na izbore i birajte najbolje. Birajte kandidate sa Županijske neovisne liste!

Ne nudimo vam ni ovce, ni novce, ni prepune trpeze jedanput u četiri godini kako biste glasali za nas. Nudimo vam svoju spremnost i odlučnost s ciljem poboljšanja uvjeta za život  dostojnih čovjeka koji želi samo pošteno zarađivati svoj kruh i ostati na rodnoj grudi.

Možemo promijeniti sve samo ako hoćemo i ako ne čekamo da to netko drugi uradi umjesto nas.                                                    

            Uzdam se u dragoga Boga i u vas da će tako i biti.

Božica Bralo, ŽNL