Božica Bralo: ‘Svi smo isti’

SVI SMO ISTI

Jesmo, ali samo onda kada dođemo pred lice Gospodina Boga našega.

Niste ni “Vi” svi isti, poštenih i dobronamjernih sigurno ima i među “vama”. Doduše, takvi su tihi, neprimjetni, nastoje ne zamjeriti se onima koji odlučuju kako bi dobili kakav državni poslić ili bolje radno mjesto. Poslušnost se, obično, isplati.

Oni koji tako komentiraju rade to po zadatku, a zadatke im daju oni koji partijama služe za “prljave poslove”. Cilj im je prikazati nas istima njima kako bi prosječan, a pogotovo neodlučan birač, usvojio tu floskulu kao istinitu i zaključio da ne treba izaći i glasovati jer smo “svi isti“. Njihovi “svi isti” moraju izaći i glasovati za njih kako bi oni malo iznad “svih istih” ostali na pozicijama predviđenim samo za njih.

Možda ima i onih koji  komentiraju da smo “svi isti”  jer tako zaista misle. Predlažem im neka zasuču rukave i dokažu da oni nisu isti kao “svi isti”.

            Nisam ista i nisam nikomu ni slična!

Da sam ista, ne bih bila tu gdje jesam. Radno mjesto koje obnašam je najniže rangirano radno mjesto državnog službenika, a imam 24 godine radnog staža. Da sam bila “poslušna” napredovala bih, ne samo na radnom mjestu, nego i u politici.

Vi, koji ste “svi isti”, naravno, ne morate ni izlaziti na izbore jer mislite da smo “svi isti”.

A vi, cijenjeni žitelji naše Hercegbosanske županije, koji niste “svi isti”, izađite na izbore i birajte najbolje. Birajte kandidate sa Županijske neovisne liste!

Božica Bralo