Branitelji fizički napali ministra, Tufekčić pobjegao kroz podrum!

U Mostaru je ispred zgrade Vlade BIH došlo do naguravanja branitelja i pripadnika policije koji su osiguravali Salku Bukvarevića, ministra za pitanja branitelja i invalida, pri izlasku iz zgrade. Branitelji su se htjeli fizički obračunati s ministrom, no njegovo osiguranje spriječilo je eskalaciju incidenta.

Kako javlja reporter s terena, Jasenka Tufekčića su nakon sjednice kroz podrumske  zgrade Vlade izveli pripadnici Jedinice operativne podrške (JOP) MUP-a HNŽ-a.

”Danas su pojedini članovi ovog Povjerenstva rekli da se mi ne možemo usuglasiti i da ćemo ovo vratiti premijeru i parlamentu i da se onda donese odluka. Ja sam danas imao dobru namjeru da riješim ovaj problem, nama je svima bilo u cilju da riješimo problem, ali isti je sada vraćen premijeru i parlamentu i to je to”, rekao je Tufekčić medijima po završetku sjednice.

Pored fizičkog nastraja i upućenih psovki, branitelji su jajima zasuli zgradu Vlade FBIH u Mostaru, a Tufekčić i Bukvarević pod jakom policijskom pratnjom i uz rotacije ispraćeni su iz Mostara prema Sarajevu.

Inače, jake policijske snage tijekom prosvjeda su čuvale ulazna vrata zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Nekoliko desetina branitelja iz svih dijelova Federacije okupilo se ispred zgrade, ali im ni ovog puta nije bilo dopušteno nazočiti sjednici Povjerenstva za usuglašavanje usvojenih tekstova zakona koje danas zasjeda u Mostaru.

Podsjetimo, u zgradi Vlade FBiH u Mostaru je završena sjednica parlamentarnog Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i njihovih obitelji. Demobilizirani branitelji nezadovoljni što ni danas nije usuglašen tekst Zakona su uzvikivali: Lopovi, lopovi!

Tekst Zakona će se povući iz parlamentarne procedure odnosno ponovo će ga razmatrati Vlade FBiH. Vjerojatno je da će ponovo biti formirana nova Komisija o usuglašavanju teksta Zakona. (Jabuka.TV)