Branitelji se u centru Sarajeva sukobili s policijom, glavna ulica prema Baščaršiji blokirana

Nekoliko stotina demobiliziranih branitelja blokiralo je glavnu prometnicu u Sarajevu, točnije Obalu Kulina bana, nakon čega je došlo do incidenta sa policijom. Prvobitno je bila blokirana prometnica pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, da bi potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, prenosi portal Klix.ba.

Tu je došlo do incidenta između demobiliziranih branitelja i policije, u kojem je policija koristila suzavac. Demobilizirani branitelji pozivaju i građane da im se pridruže. Trenutačno nije poznato što je krajnji cilj branitelja. Kolona koju osigurava policija kreće se prema Baščaršiji te je glavna prometnica zatvorena za vozila i tramvaje.

Promet se na Skenderiji preusmjerava prema Titovoj ulici. Podsjećamo, danas je istekao rok koji su branitelji dali predstavnicima vlasti da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, gdje će se razmatrati samo jedna točka dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobiliziranim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Nekoliko boraca je ozlijeđeno, a na terenu je i Hitna pomoć. Kako javlja portal Klix.ba, policija je ponovo upotrijebila suzavac.

www.vecernji.ba