Brat nije gledao Hrvatsku, očekuje odlazak u Rusiju

1

Nisam imao srca gledati utakmicu. Ali nakon utakmice srce mi je bilo kao Hrvatska”, tako je prokomentirao prvi susret Vatrenih sa Zlatkom Dalićem na čelu njegov brat Miran Dalić koji s obitelji te roditeljima živi u Livnu iz kojega se brat otisnuo prije više od dva desetljeća, piše Večernji list BiH.

Ponovno smo ga pitali, u nevjerici, zar stvarno nije gledao utakmicu, a odgovorio je kako mu je tek postalo jasno da Hrvatska vodi kada je čuo viku s gornjeg kata kuće. Livnjak, Varaždinac, Hrvat “Na katu je sin gledao utakmicu s društvom i kada se prolomilo krik, bilo mi je jasno da vodimo.

Čuo sam samo komentare nakon što je utakmica završila”, dodao je Miran i ponosno je citirao bratove riječi: “Posebno mi je drago bilo što je cijeloj javnosti rekao ono što je jedina istina – da nije ničiji čovjek, ‘nego ponosni Livnjak, ponosni Varaždinac i ponosni Hrvat i sam se bori za sve’”.

A sam Zlatko još je istaknuo kako sreća prati hrabre te je zahvalio dragom Bogu i obitelji na podršci. U kući Dalića bilo je iznimno veselo, piše Večernji list BiH. Utakmicu su gledali čak i majka i otac, a u cijelom gradu se Zlatka slavilo kao heroja, ali i hrvatsku nogometnu vrstu. Kroz grad su prolazile kolone vozila s hrvatskim zastavama uz glasno pjevanje i zaglušujuću buku sirena.

Slično je bilo i u drugim središtima gradova Hrvata u BiH gdje je ponovno zavladalo ozračje optimizma ususret dva susreta doigravanja koja mogu nogometnu reprezentaciju Hrvatske odvesti na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 
Da su kojim slučajem Ukrajinci prisluškivali razgovore između Zlatka i Mirana Dalića, mogli su otkriti kakvu će taktiku postaviti za odlučujući susret u kojemu je i na četiri pozicije izbornik napravio bitne izmjene.

“Poznajući Zlatka, znao sam kako će pripremiti taktiku. Planirao je prvo poluvrijeme igrati na sigurno, ne primiti gol. Kao boksač, ispitati protivnika, nakon čega je u drugom poluvremenu ostvario određene poteze koji su mu omogućili da Hrvatska preuzme inicijative iz kojih su pali golovi”, rekao je Miran Dalić koji je i sam nogometni stručnjak.

No, dodaje kako je Zlatko napravio ono što je malo tko očekivao ili bi se usudio napraviti. Priželjkuje Grčku “On je čovjek koji ima potrebno samopouzdanje u sebe i znanje. Ključno je, po mom mišljenju, bilo to što je podigao funkcionalne sposobnosti hrvatskih igrača na najvišu razinu. To je dovelo do uspjeha”, dodao je Miran. On priželjkuje Grčku u doigravanju i vjeruje da će brat odvesti Vatrene u Rusiju na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. No, prije toga ovoga tjedna očekuje kako će Zlatko, nakon što kratko bude boravio u Hrvatskoj, doći u Livno.

www.vecernji.ba