BRAVO: Mladi livanjski nogometaš potpisao za NK Rijeku!

rijeka

Novi član HNK Rijeke je Ivan Kurbaša!
Ivan Kurbaša rođen je u Livnu 18. siječnja 2001. godine, a svoje prve nogometne korake napravio je na Zgonima pod vodstvom tadašnjeg trenera Tome Kreše, Livnjacima poznatijeg kao Barba. Ivan je tako bio član našega kluba od 2007. godine te je prošao sve mlađe natjecateljske kategorije u Troglavu. Kroz sve uzraste u kojima je nastupao (početnici, pioniri, kadeti), uvijek se isticao kao ponajbolji pojedinac u momčadi, a krasio ga je ‘osjećaj za gol’ i izrazito jak šut lijevom nogom.
Kompletan trud stigao je na naplatu prije nekoliko mjeseci kada je Ivan Kurbaša, s postignutih 29 pogodaka (!), postao najbolji strijelac Omladinske lige jug za kadete, ostavivši iza sebe igrače iz slavnog mostarskog FK Veleža. U Rijeku odlazi kao stariji kadet, a treninge na Kantridi i Rujevici odrađivat će pod budnim okom trenerskog stručnjaka i bivšeg igrača Rijeke – Gorana Vincetića.
Još jednom dobivamo dokaz kako se na Zgonima igra vrhunski nogomet. Unatoč povremenoj salvi negativnih komentara koji se vežu uz Zgona i Troglav, uspjeli smo još jednom pokazati kako livanjski nogomet obiluje kako trenerskim tako i igračkim kvalitetama, koje su po tko zna koji put prepoznate od strane vrhunskih klubova iz regije. Sjajna je ovo slika i svojevrsna promidžba našeg kluba, koji će u budućnosti, čvrsto smo u to uvjereni, ‘izbaciti’ kao s trake još nekolicinu talentiranih i odličnih igrača ove prekrasne igre zvane nogomet.
Ivanu se zahvaljujemo na godinama koje je proveo u Troglavu te mu želimo obilje sportske sreće u nastavku karijere! Sretno!
#nktroglav1918