BRUTALNO PREMLAĆIVANJE INVALIDA OD STRANE POLICIJE U LIVNU: Katušić: U hodniku pritvorske jedinice udarili su me u potiljak, tukli su me i davili!

Slučaj brutalnog premlaćivanja Ilije Katušića iz Livna od strane policajaca u ovom gradu o kojem je The Bosnia Times pisao (POGLEDAJTE LINK: Katušić: HDZ BiH me pokušao ubiti, samo zato što se protivim njihovim politikama) prema Unutrašnjoj istrazi jedinice za profesionalne standarde odsjeka za unutrašnju kontrolu Livno (br:02-03/2-1-03-I-33/20 od 23.12.2020.g.) koji je u posjedu TBT-a, pokušava se zataškati navođenjem površnih argumenata o “različitosti izjava službenih osoba” i još indikativnije zbog “nedovoljno dokaza”.

U vrlo šturom dokumentu kojim obrazlažu svoju istragu oni se pozivaju na snimke nadzornih kamera iako uopće ne obrazlažu šta su uočili na tim snimcima.

Ono što je ključno i što su u svojoj istrazi previdjeli jeste činjenica koju sami potvrđuju da snimci postoje.

Podsjećamo, prema svjedočenju samog Katušića, ali i još drugih svjedoka, policajci Policijske stanice Livno, njih najmanje četvorica, u hodniku ove ustanove su ga brutalno pretukli, nanijevši mu više tjelesnih povreda što je kasnije potvrdila obilata medicinska dokumentacija.
.
Između ostalog, slomljena su mu tom prilikom rebra, što u ovoj istrazi oni koji su je obavljali pokušavaju vrlo nevješto i licemjerno pripisati nekom drugom periodu u kojem je Katušić zadobio povrede.
“Krenuo sam prema pritvorskim jedinicama, a tik iza mene su išli policajci koji su me ranije presreli kod tržnog centra u Livnu: Ante Padro, Ivan Miloloža, Antonio Kovač i četvrti prezimena Vujeva. Ušao sam u hodnik koji vodi prema pritvorskoj jedinici i nisam napravio ni jedan korak kada sam osjetio jak udarac u potiljak, koji me oborio na pod. Bio sam potpuno bespomoćan, a navedeni policajci su krenuli da me udaraju, pa i dave, tako da sam u jednom momentu ostao bez daha”, ispričao je svoju ispovijest Katušić koji je 70-postotni ratni vojni invalid.

Razlozi ovakvog brutalnog čina policajaca prema ratnom invalidu, po svemu sudeći su političke prirode.

Katušić tvrdi da je napad čija je bio žrtva do sada najbrutalniji kojem je bio izložen, dodajući da vjeruje da iza svih prijetnji i napada, čiji je cilj da ga se fizički eliminira, stoji HDZ BiH čije politike i djelovanja u Livnu javno kritizira.

Vjerujem da iza ovog napada direktno stoje bivši ministar unutarnjih poslova HBŽ Darinko Mihaljević i policijski komesar Ilija Jakić, dok je glavni operativac inspektor prometa Damir Marijan.

Ovo je politički progon i pokušaj ubojstva’, naglašava Katušić.

On dodaje da nije jedina žrtva režima u navedenoj županiji, dodavši da je jedan njegov prijatelj, također kritičar režima redovno izložen različitim prijetnjama.

Katušić je kazao da je i jedan svećenik u Lištarima također bio žrtva prijetnji HDZ-ovih plaćenika, te da su mu zbog odbijanja lojalnosti ovoj ‘zločinačkoj organizaciji‘ čak ubili i psa.

Katušić poručuje da se kao ratni veteran, RVI i čovjek koji je tisuću puta gledao smrti u oči, nimalo ne boji za vlastiti život, ali da je zabrinut za sigurnost svoje obitelji.

S obzirom na ovakve rezultate unutrašnje istrage koji su u najmanju ruku licemjerni i u ovom slučaju na strani policajaca koji zloupotrebljavaju svoje ovlasti da bi zaštitili lokalne političke moćnike od kritičara, nadati je se da će Tužiteljstvo HBŽ-a imati snage oduprijeti se političkim pritiscima i sprovesti nepristranu istragu kako bi ovaj slučaj koji je uznemirio građane te županije konačno dobio svoj pravični epilog.

Thebosniatimes.ba

Katušić: HDZ BiH me pokušao ubiti, samo zato što se protivim njihovim politikama u Livnu

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply