Čak 91 učenik manje upisan je u prve razrede osnovne škole

galić

Početak školske godine pokazao je nastavak sumornog trenda smanjenja broja učenika u Hercegbosanskoj županiji. Ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta HB županije Petar Galić najavljuje mjere koje će poduzimati Ministarstvo kojem je na čelu.

 

Prema službenim podacima, u Bosni i Hercegovini i u susjednim državama konstantan je pad broja učenika u školama, kakva je službena statistika u Hercegbosanskoj županiji? – Kao i u spomenutim područjima, nažalost, i u Hercegbosanskoj županiji prisutan je trend smanjenja broja učenika.

 

Prema podacima koje smo dobili od općina s područja HBŽ-a, ove godine, u odnosu na prošlu, 91 učenik manje upisan je u prve razrede osnovne škole, dok je devet učenika manje u odnosu na prošlu godinu upisanih u srednje škole.

 

Taj je trend prisutan u svim općinama na području HBŽ-a. Ministarstvo će, nakon što dobije podatke o broju učenika viših odjeljenja osnovnih i srednjih škola, kao i broju zaposlenih te stanju objekata, izići s detaljnom informacijom u javnost, kao i prošlih godina.

www.vecernji.ba